Willem Slagter

Hallo! Ik wil me graag even voorstellen.

Ik ben Willem Slagter, op dit moment 69 jaar en als oprechte Drent nu ruim 25 jaar inwoner van Meeden. Fotograferen doe ik al vanaf mijn 15de. Toen nog met een boxje van mijn vader en alleen bij bijzondere gelegenheden…

Na mijn diensttijd, waar ik heb leren ontwikkelen en afdrukken op de fotoclub aldaar, begon de natuur en landschapsfotografie mij steeds meer te boeien en begon ik aan een carrière in zwart wit. Een paar jaar later kwam er een camera bij voor dia filmpjes. Tot 2010 heb ik analoog gewerkt en toen ben ik over gegaan op digitaal.

Fotograferen is door de jaren heen een passie geworden. Geen weer is te mooi of te slecht om erop uit te gaan. Alle weer is voor mij fotoweer en heeft zijn eigen karakter voor wat betreft licht en kleur. Om het al die jaren boeiend te kunnen houden probeer ik voor mezelf steeds de lat iets hoger te leggen en uitdagingen aan te gaan voor wat betreft onderwerpen in extreem weer of donkere plaatsen. En het liefst met een low-budget uitrusting. En er is gelukkig altijd wel iets te fotograferen!