Ronald Bos – Fotograaf uit Sappemeer

Naam: Ronald Bos
Leeftijd: 35 jaar
Plaats: Sappemeer
Website: http://www.dbcbos.nl
Interesses: Landschap, Natuur en Portretten

Even voorstellen. Ik ben Ronald Bos en woon samen met mijn vriendin in Zuidbroek. Vanaf september 2016 ben ik lid van de Meeden Fotografie Club.
Ik ben ongeveer een jaar daarvoor, mij wat meer gaan verdiepen in de fotografie, door veel dingen online uit te zoeken en zelf te proberen. Daarvoor nam ik alleen, maar wat vakantiekiekjes zoals iedereen dat doet. Echter via de club heb ik ontzettend veel meer geleerd. Zoals het bewerken van mijn foto’s in Lightroom en goedwerkende composities.

Ik ben begonnen met fotografie om een manier te vinden om te ontspannen en ook om eens de creatieve kant van mij te ontdekken. Ik ben van beroep Software Ontwikkelaar en ben daarom altijd in mijn hoofd bezig en niet zozeer met mij hart. Software dient te kloppen en mag niet afwijken van de specificaties. In de fotografie heb ik een hobby gevonden die daarin mag afwijken. Het hoeft niet te kloppen zolang ikzelf het mooi vind, is het perfect. Dat geeft ongelooflijk veel ruimte en balans in mijn leven.

Het fijnste aan fotograferen vind ik nog steeds om te zoeken, hoe ik iets moois in beeld kan vastleggen. Hier kan ik helemaal in opgaan. Ik fotografeer als eerste voor mijzelf om mij te ontspannen en te genieten van het leven en de natuur om mij heen. Vervolgens zou het mooi zijn als een ander dat gevoel via mijn foto’s kan ervaren.

Hieronder vinden jullie enkele van mijn foto’s die ik maak voor de clubavonden van de Meeden Fotografie Club. Wij hebben elke maand een ander thema. Bijvoorbeeld landschap of Herfst. Deze worden dan besproken op onze clubavond. Ik vind dit een fijne manier om in aanraking te komen met andere stijlen van de fotografie en zo vind ik wellicht de stijl die mij het meest ligt.